Fast telefon vs mobiltelefon

Det kan vara många som frågar sig vilka för- och nackdelar det finns med att ha fast telefon samt mobiltelefon och vilken av de två som är bäst.

Fast telefon

Det är den gamla vanliga telefonen där man har ett nummer hemma. Telefonen kan endast användas i hemmet och inte tas med. Det här numret kan finnas med i telefonkatalogen och är man inte hemma när det ringer så kan man inte svara.

Mobiltelefon

Kanske den mest vanliga telefonen idag. Det är en telefon som man kan ta med sig och som man kan använda till så mycket mer än att bara ringa och ta emot samtal på. Man kan skicka sms, och idag är en mobiltelefon en miniräknare och en liten dator som man kan koppla upp till internet, kolla sin e-post med och spela spel på.

Vilket är bäst?

Den här frågan kan kännas omöjlig att besvara för vad som är bäst beror helt klart på vad man ska ha sin telefon till. Om man är äldre och inte förstår dagens teknologi eller inte känner att man behöver bli nådd överallt är en hemtelefon det bästa alternativet.

De flesta idag skullephone-918928_960_720 säga att mobiltelefonen är det absolut bästa eftersom det är en liten dator samt en telefon i ett. Många tar inte emot många samtal till sin telefon utan använder den till allt annat.

Har man en hemtelefon och ett fast telefonabonnemang kan man bara bli nådd hemma och är således social när man är ute och besöker vänner och går och handlar. Folk med mobiltelefoner tittar väldigt ofta ner i sin telefon och man pratar med folk i samma rum genom sms eller andra meddelandetjänster och chattar. Kommunikationen har förändrats och att säga vad som är bäst är svårt då det är en fråga om vad man har produkten till. En annan fråga är om det är så bra att hela tiden vara tillgänglig samt att hela tiden titta ner i en liten ruta i stället för att se sig omkring och vara social med vänner och bekanta runt omkring.