Hitta rätt kontaktinformation till företag

Det finns en stor rad olika anledningar till varför man som privatperson vill kontakta ett företag. Det kan bero på att man vill lämna synpunkter eller klagomål, att man vill ge beröm, att man vill reklamera en vara, ställa en fråga eller kanske söka ett jobb. Anledningarna är många och ingen av dem är felaktig. Det svåra kan vara att hitta rätt kontaktinformation till företaget.

Kolla produkten

Om företaget säljer en produkt eller en tjänst så kan det vara bra att kolla på antingen produkten i sig eller på fakturan man får. Om det är en produkt så brukarrefurl en hemsida finnas tillgänglig som man kan gå in på. Om det är en faktura så måste adress och telefonnummer vara med, ibland även hemsida eller e-post adress.

Genom att gå in på ett företags hemsida så kan man hitta olika kontaktinformation. Vad ens ärende gäller kan avgöra vart och hur man ska kontakta ett företag. Många företag har en “kontakta oss” del där man antingen kan skicka ett meddelande via hemsidan eller till en e-postadress. Många sidor erbjuder samma alternativ.

Företagsregister

Om man inte har en produkt eller en faktura så kan man alltid besöka företagsregistret. Där står alla företag och deras kontaktinformation angiven. Detta är ett utmärkt sätt att hitta hemsidor och liknande till företag som man av någon anledning vill komma i kontakt med.

Sökmotor

Ett av de kanske lättaste sätten, förutom att besöka ett företagsregister, är att använda en sökmotor och söka på företagsnamnet. De flesta företag idag har någon form av hemsida där det står kontaktinformation i form av e-postadress och telefonnummer. Det kan vara svårt att veta om den informationen man har stämmer, men genom att söka på telefonnummer på eniro eller liknande så kan man kontrollera om telefonnumret fortfarande är aktivt och giltigt.

Det bästa är kanske att söka sig fram, kontrollera telefonnummer och företagsregistret för att få fram den rätta kontaktinformationen till det företag man är intresserad av att kontakta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *