Hitta rätt person när du säljer till ett företag

När du som företagare ska hitta rätt person att kontakta hos en potentiell kund, kan du ha lite av ett detektivarbete framför dig. Många gånger, och detta gäller främst stora företag, vill inte rätt person bli hittad eftersom de får ganska många säljsamtal från företag som vill göra affärer med dem. Är det ett litet företag du ska kontakta är chansen dock stor att du får prata med rätt person direkt; det kanske är så att butikens ägare är den enda person som är involverad i företaget. De större företagen har i regel särskilda inköpare, ibland en person och ibland flera, som man får försöka leta rätt på.

Hur hitta rätt person?

För att hitta en inköpare på ett företag du vill sälja till, börja med att besöka deras hemsida. Här kan du leta efter sidor i stil med “om oss” eller “kontakt”. Ibland har företaget valt att presentera sina anställda och ibland inte. Har du riktig tuimages (47)r får du tag den information du söker utan större ansträngning; kanske hittar du någon inköpare redan på hemsidan. Om inte detta skulle ge något finns alltid en generellt kontaktväg till företaget att använda, vilket givetvis är en omväg men här har du tyvärr inget annat val. I de allra flesta fall kan man hitta någon form av allmän kontaktuppgift i form av telefonnummer och/eller e-postadress. Hit går det alltid att skicka iväg ett mail, eller ringa, och be om kontaktuppgifter till en person med ansvar för inköp.

Du kan alltid prova genom att börja med ett mail. Skulle du inte få svar på detta kan du alltid ringa; på så sätt måste de svara dig. När du fått svar på ett eller annat sätt, och fått kontaktuppgifter till inköparen, kan du antingen ringa denna eller skriva ihop ett säljande mail som beskriver din verksamhet och det du vill sälja på ett bra sätt.