Hur fungerar en nummerupplysning?

Att söka efter ett telefonnummer kan vara svårare än vad man tror och när man väl hittar ett nummer så vet man inte alltid om numret går dit man vill eller om det fortfarande är aktivt. För att vara helt säker på att man har rätt nummer kan man göra en nummerupplysning. Det är inte alla som vet vad en nummerupplysning är eller hur man gör en. En nummerupplysning kan även gälla att man vill ha tag på ett telefonnummer till en viss person.

Inom Sverige

Det är relativt lätt att göra en nummerupplysning på nummer inom Sverige. I alla fall när det gäller fasta telefonnummer, företagsnummer och mobiltelefonnummer med abonnemang. Om det är ett hemligt nummer eller ett mobiltelefonnummer från ett kontantkort kan det vara svårare. Det finns i regel två sätt man kan göra.

phone-38127_960_720När det kommer till nummerup
plysning så kan man sök på antingen ett telefonnummer eller på en persons namn. Ibland kan det faktiskt vara så att det är en viss persons telefonnummer man vill ha tag på. Det finns två sätt att söka på både namn och telefonnummer i Sverige. Det första är online och då är Eniro är en de bästa sidorna. Här kan man lägga in den informationen man har och söka på det. Eniro är det säkraste alternativet även om det finns många fel här då en person kan ha flera nummer eller så finns inte en person med över huvud taget.

Det andra man kan göra är att ringa nummerupplysningen. När man gör det så får man tala med en person och ange namn samt bostadsort om man vet denna. Desto mer information man kan ge desto säkrare är man på att få rätt nummer till rätt person. Operatören söker i deras system för att se om de har ett registrerat telefonnummer på den person eller företag man söker på. Har det de så kan de antingen ge en telefonnumret eller vidarebefordra ens samtal men detta är i regel rätt dyrt.